CIASTECZKA WĄTRÓBKOWE – nr. 1 w psim rankingu jedzeniowym!
Już sporo osób (szczególnie tych, które miały problemem ze zmotywowaniem psów do nauki) prosiło mnie o wyjawienie, cóż za tajemnicze smakołyki wyciągam z kieszeni – ich magiczna moc jak magnes przyciąga większość psich nosów i wywołuje ożywiony blask w psich oczach.
Oto prosty przepis na CIASTECZKA WĄTRÓBKOWE – wygodne w użyciu, zdrowsze niż parówki i uwielbiane przez psy.
ok. 60 dkg wątróbki dobiowej, surowej i ZMIELONEJ (lub miksowanej, np. blenderem)
3 szklanki mąki
3 jajka
1/3 szklanki oleju
rozgnieciony ząbek czosnku (tak, czosnku! W małej ilości zdrowy dla psa!)
Wszystkie składniki wyrobić w misce na gęstą paćkę, którą wylewamy na blachę posmarowaną olejem (ok. 1 cm grubości). Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku (ja ustawiam ok. 160 – 180 stopni) na brązowo. Studzimy, kroimy w kosteczkę.
Przechowujemy w zamrażarce, rozmrażając w razie potrzeby. Rozmrożone wytrzymują w lodówce spokojnie kilka dni.
SMACZNEGO!